ArcGIS Online

Що можна робити за допомогою ArcGIS Online?

За допомогою ArcGIS Online можна створювати веб-карти, використовувати готові до роботи ресурси, публікувати картографічні сервіси, здійснювати просторовий аналіз, поширювати дані і отримувати доступ до карт з будь-якого пристрою. Також можна використовувати ArcGIS Online в якості платформи для побудови власних географічно прив'язаних додатків. Через вбудований картографічний вьюер доступна галерея базових карт для початку роботи, інструменти для додавання власних даних або шарів. Ви можете додавати шейп-файли, електронні таблиці, файли KML, сервіси OGC WMS і WMTS, кешированниє картографічні сервіси, файли GeoRSS і GPS, а також легко комбінувати дані і карти, надані іншими користувачами. Esri регулярно оновлює галерею базових карт за допомогою ресурсів комерційних постачальників даних і перевірених користувачів спільноти по всьому світу.

Безкоштовний особистий аккаунт

Безкоштовний особистий аккаунт ArcGIS Online дозволяє створювати, зберігати і управляти веб-картами, додатками та іншими просторовими даними. Вони можуть бути доступні як для загального перегляду, так і виключно для власника аккаунта.

      Ключові функції:
  • Доступ до просторових ресурсів, підготовленими і опублікованими фахівцями Esri та іншими користувачами. Зручний пошук інформації за ключовими словами і описами.
  • Зберігання персональних даних в хмарі. Це можуть бути пакети карт, шари, шейп-файли, табличні дані, тощо. Обсяг даних, які можуть зберігатися, обмежений - 2 Гб.
  • Створення власних веб-карт і додатків в браузері (картографічний вьюер ArcGIS.com або ArcGIS Explorer Online) на основі різних ресурсів (сторонніх веб-сервісів, табличних даних, власних оцінок і т.п.).
  • Можливість вбудовування інтерактивних карт в блоги, сайти, а також створення веб-додатків на основі готових шаблонів без застосування засобів програмування.

Підписка ArcGIS Online для організацій

Підписка ArcGIS Online для організацій надає доступ до приватного захищеному примірнику ГІС інфраструктури в хмарному середовищі. Установка додаткового апаратного і програмного забезпечення не вимагається, система вже готова до використання. ArcGIS Online для організацій підвищує ефективність спільної роботи між різними відділами та робочими групами, скорочуючи витрати на підтримку власної ГІС, оскільки для роботи з ArcGIS Online не потрібно установки ніякого додаткового програмного забезпечення або обладнання.

ГІС-платформа

Система ArcGIS Online повністю інтегрована з іншими продуктами Esri. Є можливість публікувати кешовані картографічні сервіси і сервіси просторових об'єктів безпосередньо з ArcGIS for Desktop, і спільно використовувати ресурси ArcGIS Online та ArcGIS for Server як взаємодоповнюючі системи. Крім того, з версії ArcGIS for Desktop 10.2 в комплект настільного програмного забезпечення включена підписка ArcGIS Online, що відкриває доступ до всієї функціональності системи. Таким чином, користувачам забезпечується можливість роботи в єдиній ГІС середовищі.

Легкість у використанні

Створення карт, каталогізація та аналіз просторових даних за допомогою зручного інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу. Створення і публікація інтерактивних карт і картографічних додатків може виконуватися на будь-якому пристрої при наявності браузера і підключення до інтернету. Користувач отримує доступ до простих інструментів дозволяє перетворити дані в інформативну і наочну веб-карту.

Мобільність

Безкоштовні мобільні додатки для смартфонів і планшетів дозволяють отримати доступ до карт та іншої географічної інформації буквально з будь-якої точки земної кулі. Крім того, з їх допомогою можна збирати польову інформацію, відправляти звіти і виконувати ГІС аналіз.

Готові дані

У ArcGIS Online вже міститься величезна кількість просторових даних, які можна використовувати в роботі. Ці дані були підготовлені Esri та іншими користувачами і організаціями по всьому світу. Їх можна використовувати в якості основи або змістовних шарів для доповнення власних карт і даних.

Готові додатки

За допомогою додатків, які працюють в комплекті з ArcGIS Online, організація може істотно підвищити зручність і продуктивність роботи з просторовими даними - проводити моніторинг подій в реальному часі за допомогою Operations Dashboard, проводити збір польових даних за допомогою Collector for ArcGIS, а також створювати інтерактивні карти на основі таблиць безпосередньо в MS Excel за допомогою Esri Maps for Office.

Інтеграція з BI-системами

За допомогою лінійки спеціалізованих додатків для просторового бізнес-аналізу (Esri Location Analytics) організація може збагатити усіма перевагами картографічного підходу власні BI, CRM, EAM і ERP-системи. Для цього не потрібно встановлювати або розробляти додаткові програми. Всі операції по картографування, візуалізації та аналізу даних виконуються в звичних бізнес-додатках і є загальнодоступним інструментом роботи з даними. ArcGIS може бути інтегрований з IBM Cognos, Microsoft Dynamics CRM і SharePoint, а також MicroStrategy.

Спільна робота над проектами

ArcGIS Online надає зрозумілу і зручну робочу область для співпраці між користувачами всередині організації. Можна налаштовувати групи для обмеження доступу до даних і зручності спільної роботи над окремими проектами.

Інтеграція різних джерел інформації

Дані з різних джерел можна перетворити в інформативні інтерактивні карти. Організація може використовувати не тільки власні дані, а й дані сторонніх організацій, до яких має доступ. Можна налаштовувати зовнішній вигляд карт, додавати умовні позначення і спливаючі вікна, які містять графіки, фото-, відеоматеріали, гіперпосилання, щоб зробити карту ще більш зручною в роботі.

Дані в хмарному середовищі

На основі даних організації легко створити веб-сервіси, які будуть доступні для всіх співробітників організації. Публікація даних в захищеній хмарної середовищі Esri в вигляді кешованих або динамічних сервісів відповідає всім сучасним стандартам захисту інформації зі збереженням авторських прав. Організація за бажанням може надати доступ до різних даними тільки співробітникам організації або робити їх загальнодоступними.

Безпека і авторські права

Інформацію від несанкціонованого доступу зберігають гнучкі настройки і кілька рівнів захисту. Ведеться постійний моніторинг і оновлення всіх додатків і процесів системи, щоб відповідати стандартам безпеки.

Платформа для веб-додатків

За допомогою різних ArcGIS API і SDK розробники можуть створювати мобільні і веб додатки, які відповідають цілям і задачам робочого процесу конкретного замовника.

Масштабованість

Організація визначає кількість користувачів системи і обсяг ресурсів, які необхідні для її потреб. При необхідності, можна швидко і легко збільшувати масштаби розгортання системи під певний проект, або скорочувати їх. Це дозволяє економити час і кошти, які інакше повинні були бути витрачені на додаткове обладнання та програмне забезпечення.

Налаштування веб-сайту ArcGIS Online

Налаштування домашньої сторінки організації дозволяє зберегти відповідність корпоративним стандартам організації. Можна додати логотип та банер, вибрати ресурси, які будуть відображатися на головній сторінці галереї, задати базову карту і екстент за замовчуванням для картографічного вьюера.

Управління організацією ArcGIS Online

ArcGIS Online містить настройки та інструменти, що дозволяють адміністратору не тільки налаштовувати домашню сторінку, але і управляти обліковими записами користувачів і правами доступу, стежити за використанням ресурсів за допомогою інтуїтивно зрозумілої панелі управління. Адміністратори мають можливість запрошувати користувачів, визначати їх роль, модерувати ресурси і групи, вибирати політику безпеки і керувати нею.

Підписка

Механізм оплати використання ArcGIS Online базується на щорічній підписці, вартість якої залежить від обраного плану. Кожен план включає певну кількість унікальних користувачів і сервісних кредитів. Мінімальна передплата ArcGIS Online включає 5 облікових записів користувачів, які можуть мати права адміністратора, редактора і користувача, і 2500 кредитів. Кредити витрачаються при використанні сервісів ArcGIS Online - зберігання даних, побудова запитів, просторовий аналіз, геокодування та ін .. Підписка надає повнофункціональний доступ до ресурсів ArcGIS Online та ряду готових додатків, що підвищують зручність роботи з просторовими даними в рамках організації - Operations Dashboard for ArcGIS, Collector for ArcGIS, Esri Maps for Office.