Тенденції COVID-19

Використовуючи пандемічні тенденції на основі п’яти досліджень, ми описуємо, що відбувається у  кожній країні. Щоб пояснити тенденції, ми створили COVID-19: карта історії першої глобальної пандемії  інформаційної епохи . Історія також містить карти, що показують ключові аспекти ситуації кожної країни. Ми оновлюватимемо карти щодня використовуючи дані попереднього дня університету Джона Гопкінса .

Наша мотивація

Процес розробки даних тенденцій розпочався з вивчення шести фаз пандемії, визначених Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Шоста фаза -—це спалахи на рівні громади, що виникають у двох чи більше регіонах світу. Даний етап описує сучасну ситуацію, з якою стикається наш світ.

Це хороший час, щоб подякувати університету Джона Гопкінса за натхнення на те, що ми зробили далі. Їх  інформаційна панель випадків коронавірусу COVID-19 у світі  був натхненником і показує, де нові випадки трапляються в країнах світу. Команда Джонса Гопкінса здійснює оновлення по мірі отримання інформації. Ми особливо зацікавились графіками в нижньому правому куті інформаційної панелі. Вони ілюструють швидкість, з якою виникають нові випадки. Даний графік показує «криву», про яку люди говорять, що хочуть її «сплющити», уповільнивши або зупинивши поширення хвороби COVID-19.

Історично аналітики створювали б такі графіки після закінчення пандемії. Потім вони розділили би графіки на до- і після піку, щоб створити повість про те, що сталося. Швидке оприлюднення оновлених  даних про COVID-19 у режимі реального часу для і даний графік можуть надати нові відомості. Слухання експертів пояснюють останні зміни, що призвели до ідеї трактувати криві як тенденції. 

П'ять тенденцій

Ми визначили ці тенденції, використовуючи кількість нових випадків щодня, але виявили, що нам також потрібна кількість випадків на 100 000 людей у ​​кожній країні. Таким чином, ми використовували підрахунки чисельності населення до 2020 року за світовими перспективами урбанізації ООН разом з даними COVID-19 для обчислення швидкості росту числа випадків у кожній країні.

Даний приклад графіку показує п'ять тенденцій:

  • Надзвичайна ситуація : Ранні стадії спалаху.
  • Поширення : на ранніх стадіях і залежно від ресурсного потенціалу адміністративної області може представляти собою керовану швидкість поширення.
  • Епідемія : неконтрольоване поширення.
  • Контрольоване : середній показник становить менше 0,5 нових випадків на 100 000 людей протягом 21 дня.
  • Кінцева стадія: середнє значення менше ніж один новий випадок кожні п’ять днів протягом 42 днів.

Ми вирішили назвати це «тенденціями», оскільки не вистачає даних, щоб пояснити або захистити більш впевнене позначення, таке як «Етап» або «Фаза». В ідеалі, нам потрібно було б знати, скільки людей пройшли тестування, кількість позитивних тестів та кількість локалізацій, які зазнали спалахів у кожній країні.

Ми підготували  COVID-19: карта історії першої глобальної пандемії  інформаційної епохи щоб розповісти історію даних тенденцій. Ці карти, які щодня оновлюються за даними Джонса Гопкінса, контекстуалізують та описують останні тенденції глобальної пандемії COVID-19 у кожній країні. Досліджуючи карти, натисніть на країну, щоб дізнатися конкретні відомості про її поточну тенденцію.

Ми сподіваємось, що ця інформація є цікавою і корисною для людей, підприємств та урядів, які бажають відстежувати пандемію, що розвивається, та приймати рішення щодо наступних дій.

Для тих, хто цікавиться методологією, яку ми розробили для визначення тенденції кожної країни, ми включаємо її як опис веб-карти, яку ми використовували в карті історій.