Конференція : «Кластер - дієвий механізм децентралізації заради сталого сільського розвитку».

6 червня компанія «Esri Ukraine» прийняла участь у конференції : «Кластер - дієвий механізм децентралізації заради сталого сільського розвитку», організатором якої виступив Департамент агропромислового розвитку Київської ОДА. Конференція проходила в рамках виставки «АГРО-2018».

На заході розглядалися перспективи та досвід створення агротуристичних та галузевих кластерів для забезпечення сталого сільського розвитку.

У конференції прийняли участь керівники та службовці державних органів влади та місцевого самоврядування, представники громадських та донорських організацій, адміністративних районів Київської області та представники вищих навчальних закладів. Зокрема, в конференції приймав участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – Шеремет Віктор Васильович.

Доповіді, що пролунали на конфереції, викликали зацікавленість учасників, та, враховуючи активне обговорення, сприяли налагодженню перспективних контактів та формуванню нових аспектів бачення питань, що стояли на порядку денному.

Представник компанії «Esri Ukraine» Мальцев Сергій Васильович виступив з доповіддю «Геопортал як інструмент моделювання сталого сільського розвитку», у якій розповів про можливості геопортальної технології у сфері територіального управління.

Теми, що обговорювалися на конференції, є надзвичайно актуальними в умовах стрімкого розвитку агропромисловго комплексу України. Важливим результатом роботи конференції стало прийняття резолюції про створення Всеукраїнської Асоціації «Кластерні ініціативи сталого сільського розвитку».

Компанія «Esri Ukraine» вдячна Департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації за запрошення виступити на заході та сподівається на продовження співпраці у напрямі територіального розвитку, зокрема і у сільській місцевості.

Детальніше про виставку «АГРО-2018» - http://www.agroexpo.in.ua/