ArcGIS Image Analyst

ArcGIS Image Analyst

ArcGIS Image Analyst - нове розширення для ArcGIS Pro 2.1. Розширення було розроблено для обслуговування операційних потреб аналітиків зображень, вчених і фотограмметрист, в завдання яких входить:

  • Обробка, аналіз і експлуатація зображень
  • Створення інформаційних продуктів на основі растрових даних
  • Розширені можливості інтерпретації та вимірювання об'єктів на основі зображень
  • Детальна оцифровка і вимірювання на стерео-зображеннях
  • Складні робочі процеси реєстрового аналізу для машинного навчання і оцифровки

Аналітики отримують дані та інформацію з растрових даних за допомогою ручних і автоматизованих методів. Розширення Image Analyst надає розширені можливості для підтримки обох методів експлуатації таких даних. З розширенням користувач отримує доступ до стерео функціональності, інструментів для вимірювання та роботи з растром, а також інтегрованої функціональності ГІС і дистанційного зондування.

Stereo Mapping і Image Space Analysis підтримують збір даних 3D об'єктів, використовуючи стандартні інструменти створення і редагування, зберігаючи дані класу просторових об'єктів в базі геоданих, як файли, або поширюючи їх в ArcGIS Enterprise. Автоматична обробка зображень включає розширену класифікацію зображень, набір растрових функцій і інструментів геообработки. Функції та інструменти можуть бути об'єднані в спеціальні алгоритми за допомогою шаблонів і моделей растрових функцій. Ці ланцюжки обробки можуть бути розгорнуті на настільних комп'ютерах, а також в розподілених середовищах обробки ArcGIS Enterprise локально, або в хмарі.

Стерео картографія

Візуалізація і аналіз зображень в стерео, точний збір 3D об'єктів в стерео-перегляді і картографічної системі. Image Analyst включає:

  • Stereo map viewer, який дозволяє переглядати і управляти стереопару зображень із супутника, космічного знімка або безпілотника.
  • Інструменти для настройки, поліпшення і накладення векторних даних ГІС на стереозображення, інструменти вимірювання наземних об'єктів, а також Stereo Model Manager.
  • 3D-курсор для вимірювання та збору об'єктів прямо в класи просторових об'єктів, використовуючи стандартні інструменти ArcGIS Pro.
  • Стереоогляд у двох режимах - активні затворні стереоокуляри або анагліфічні стереоочки.

Аналіз в координатах зображення

Додавайте дані ГІС до зображень, а не навпаки. Супутникові та аерофотознімки часто роблять під різними кутами, проектування їх на карту може бути невдалим і не мати сенсу. Щоб подолати цю проблему, тепер можна працювати безпосередньо в координатної середовищі зображення, а не в проекції карти. Таким чином, вони не будуть мати спотворень, їх буде легше інтерпретувати, а шари ГІС, які будуть додавати змісту до зображень, будуть відображатися точно.

Збирайте дані про об'єкти, виконуйте вимірювання в координатному просторі зображення і збережіть ці дані в обраній картографічної проекції.

Класифікація зображень

Виконуйте об'єктний і піксельний аналіз, використовуючи сегментацію зображень, класифікатори машинного навчання, засоби створення і виготовлення класифікованої карти. Майстер направляє користувача через весь процес класифікації, включаючи попередню обробку і установку схеми класифікації, сегментацію зображень, збір і управління набором зразків, генерування класифікованої карти, інструменти аналізу для оцінки точності тренувальних даних і класифікованої карти, а також інструменти остаточного редагування класифікованої карти.

Растрові функції і геоінформаційні інструменти

В наявності більше 80 інструментів геообработки і 60 растрових функцій для обробки зображень, включаючи класифікацію зображень, математичні і алгебраїчні оператори. Ці інструменти можна використовувати для створення, тестування і виконання ваших власних алгоритмів обробки зображень і методів дистанційного зондування на широкому спектрі зображень з супутників, літаків і безпілотників.

Отримайте 21-денну безкоштовну пробну версію розширення Image Analyst

Розширення Image Analyst є з ArcGIS Pro 2.1.Отримайте безкоштовну 21-денну пробну версію Image Analyst на сайті Esri.

Автор - Jeff Liedtke «Check out the ArcGIS Image Analyst extension for ArcGIS Pro!»