ФОРУМ BASSARABIAN TECHNOLOGICAL HUB

Мета форуму " Розробка інноваційних проектів, які створюють передумови просторового, сталого розвитку громад півдня України та Республіки Молдови, з використанням програмного забезпечення ArcGIS від компанії ESRI USA

 

Сесія І "ТЕХНОЛОГІЇ ТА ІННОВАЦІЇ"

Технологічна платформа ArcGIS від ESRI USA, для транскордонних проектів сталого розвитку територій громад в Україні та Республіці Молдова

 •   Ștefan Vodă, місто інновацій – Владислав Кочу, мер Ștefan Vodă

Практичне застосування спільного геопорталу Esri Ukraine-Moldova для інвестиційних проектів - Євгеній Христев, директор SRL Timetrica

Пропозиції щодо створення технопарків у громадах:

Від транскордонної співпраці до євроінтеграції громад України та Молдови – Іван Георгійович Кюссе, голова Бородінської громади, Білгород-Дністровського району Одеської області.

Технологія створення розумного дому – Анатол Маланча, директор SRL Uniqa Wall Systems

Рішення для облаштування громадських просторів за допомогою розумних меблів, Пьотр Голубович, генеральний директор SEEDIA, Артур Рачичіцкі, співзасновник SEEDIA

Науково-практичне забезпечення розвитку сільськогосподарського виробництва в умовах зміни клімату

Технології визначення оптимальних земель для вирощування винограду – Ткаченко Оксана Борисівна, завідувач кафедри виноробства та сенсорного аналізу ОНТУ.

Інструменти для управління сільськогосподарськими холдингами в контексті зміни клімату, Анатолій Ігнат, доктор філософії, експерт із сільського господарства (Sparkassesschtiftung Moldova)

Ощадливе сільське господарство – сталий підхід до адаптації до зміни клімату. Михайло Рурац, PhD, доцент, UTM

 

Переробка відходів – шлях до збільшення сільськогосподарських площ – Октавіан Зеленський, виконавчий директор ТОВ «Міжкомунальне підприємство «Анінтерком».

Cесія II "СПІВРОБІТНИЦТВО"

Проекти соціальної співпраці, міжрегіональні та міждержавні.

Винна дорога Молдови – туристичний вузол, що сполучає Україну-Молдову-Румунію. Діана Лазар, директор з виноробної промисловості та туризму, Проект USAID «Конкурентоспроможність та стійкість сільської місцевості»

Впровадження європейських практик у туризмі на території південної Молдови та Одеської області. Паларієв Олександр Андрійович – керівник агроекологічного рекреаційного кластера «Фрумушика-Нова»

Можливості транскордонного фінансування. Драгош Апостол, директор SRL Wieser Consult

 

Поєднання точок: що означає портфоліо синергетичних проектів. Войцех Шпоцінскі, Фонд політики розвитку Південно-Східної Молдови

Спільна участь в організації роботи митного пункту пропуску, Фараонівка та використання водних ресурсів. Чернова Оксана Миколаївна, голова Петропавлівської громади Білгород-Дністровського району Одеської області.

 

Це лише початок плідної співпраці між учасниками, партнерами та ініціаторами Форуму "BTH", адже вже восени відбудеться другий захіж вже на території нашої держави.

Ми дякуємо, нашим друзям, колегам та партнерам за допомогу нашій державі, чітку позицію та вагому підтримку на шляху до перемоги.