Відновлення та відбудова України

Громадська спілка в партнерстві з компанією «Esri Ukraine» (представник компанії Esri (США) та громадською організацією «Електронна Україна» впроваджує загальнонаціональний портал фіксації руйнувань та подальшого розвитку «Відновимо Україну разом» для відбудови та оновлення інфраструктури України.

 

Акумулюючи інформацію про всі пошкоджені чи зруйновані об’єкти у єдиному захищеному геоінформаційному просторі – геоінформаційній системі (ГІС) ми створюємо цифровий прозорий і зручний інструмент для розробки планів відбудови країни та залучення цільових інвестицій.

 

Завдяки програмному забезпеченню від Esri «ArсGIS» було створено сервіс, який збирай та систематизує повну інформацію щодо руйнації, може виставити ключові цілі для відновлення цих об'єктів, дає можливість побачити ситуацію в цілому та зрозуміти можливості для подальшого розвитку. Адже після всіх руйнацій дуже важливо щоб ми не лише відновили пошкоджені чи зруйновані об’єкти, а зробили їх безпечнішими, кращими, досконалішими, практичнішими, зручнішими, сучаснішими, надійнішими.

Перший етап уже впроваджено – розпочато наповнення бази даних пошкоджених чи зруйнованих об’єктів різної інфраструктури України. Пілотними стали міста і регіони, які найбільше постраждали, вони уже використовують зазначений вебсервіс.

Другий етап проекту – формування звітів, експертна оцінка ушкоджень та пошук фінансування на відбудову та оновлення.

Наступний етап – будівництво, введення в експлуатацію та заселення житлових об’єктів.

Запуск геоінформаційного порталу значно прискорить період відбудови, допоможе в прийнятті відповідних управлінських рішень, визначення обсягу фінансових ресурсів відповідно до оновлених планів розвитку.

Крім того,  проект має велике суспільне значення.
Кожен громадянин України може долучитися до відродження своєї громади: дізнатись про рівень пошкодження, спостерігати процес відбудови своєї домівки;  ознайомитись з планами оновлення рідного міста.

Для державних органів геоінформаційний портал стане ефективним та прозорим інструментом аналізу та контролю за ходом відбудови країни.
Створюючи ГІС ми прагнемо не тільки швидко відтворити те, що було зруйновано війною, а побудувати нову безпечнішу та покращену версію країни з урахуванням кращих світових технологій в області енерго та теплозбереження.

Посилання на наших партнерів: https://ufees.net/