Створіть інформаційну панель відстеження місцезнаходження

 

Багато планування йде на те, щоб переконатися, що подія є безпечним досвідом для всіх. Дані зусилля включають використання інформаційних панелей відстеження місцезнаходження для моніторингу місцезнаходжень парадних платформ, співробітників аварійних служб та персоналу, які беруть участь у параді, в реальному часі. Інформаційні панелі забезпечуються   ArcGIS Dashboard і відображають дані відстеження місцезнаходження отримані в ArcGIS Tracker (хоча ми будемо використовувати ArcGIS Field Maps для збору даних відстеження місцеположення в даній вправі).

повне налаштування Esri див. у цьому відео )

Сьогодні я покажу вам, як створити інформаційну панель відстеження місцезнаходження (показано нижче), на якій ваша подія буде працювати з такою ж ефективністю, як і один з найбільших щорічних парадів.

Створіть вид маршруту

Спочатку ви створите вид маршруту, що містить користувачів, яких ви хочете відстежувати під час події. Ви можете створити вид маршруту за допомогою веб-програми Track Viewer. Коли користувачі, яких ви додали до виду маршруту та увімкнули відстеження місцезнаходження в Field Maps, їх розташування оновлюється в шарах відстеження місцеположення, пов’язаних із видом маршруту. Додаткову інформацію див. у розділі Відстеження мобільних працівників. Після створення виду маршруту ви можете додати шари відстеження місцезнаходження на карту.

Підготуйте карту

Далі ви додасте на карту необхідні шари, налаштовуєте спливаюче вікно, встановлюєте інтервал оновлення та додасте фільтр за датою.

Додайте останні відомі місця на карту

Перший шар, який ви додасте на карту - це останній відомий шар місцезнаходжень (LKL). Шар LKL виходить з виду маршрута. Коли користувачі у виді маршруту вмикають відстеження місцезнаходження в Field Maps, їх останнє відоме місцезнаходження оновлюється кожні 60 секунд.

Перейдіть на вкладку Мої групи у вашій організації ArcGIS і знайдіть групу, яку створили за допомогою виду маршрута. Клацніть мишею розміщений обэктовий шар у групі. З'явиться сторінка елемента для перегляду маршрута.

Клацніть мишею на шарі Останні відомі місця, а тоді клацніть мишею Відкрити в класичному режимі перегляду карт (частина даного робочого процесу передбачає встановлення інтервалу оновлення, який ще не доступний у новому переглядачі карт).

Шар LKL додано до нової карти. Шукайте місце події, щоб встановити масштаб карти за замовчуванням для вашої інформаційної панелі. Для цієї вправи я буду створювати інформаційну панель для невеликої спільноти у місті Сент-Маріс, штат Джорджия.

Налаштуйте спливаюче вікно

Налаштуйте спливаюче вікно для рівня LKL, щоб ви могли переглядати відповідну інформацію, натискаючи останнє відоме місце на інформаційній панелі. Клацніть Більше параметрів біля шару Останні відомі місця та натисніть Налаштувати спливаюче вікно. Потім натисніть Налаштувати атрибути . З'явиться вікно Налаштування атрибутів .

Налаштуйте поля, які потрібно відображати у спливаючому вікні LKL (показано вище). Ви можете дізнатись про всі поля, які можна включити в огляд схеми відстеження місцезнаходження. Для цієї вправи я відображатиму лише повне ім’ядату останнього редагуванняактивність та відсоток заряду акумулятора. Це поля, які я хочу переглянути у спливаючих вікнах на моїй інформаційній панелі. Завершивши налаштування спливаючого вікна, натисніть кнопку ОК і знову натисніть кнопку ОК.

Додайте фільтр

Щоб максимізувати ефективність рівня LKL, додайте фільтр, щоб відображалися лише місця, записані за останні 8 годин. Біля шару Останні відомі місця натисніть кнопку Фільтр . У вікні Фільтр додайте такі значення:

  • Поле: Дата останнього редагування
  • Оператор: in the last
  • Значення: 8 годин

Клацніть мишею Застосувати фільтр .

 

Встановіть інтервал оновлення

Інтервал оновлення - це швидкість оновлення шару на вашій карті та інформаційній панелі. Мінімальний рекомендований інтервал оновлення для шару LKL становить 30 секунд. Клацніть мишею Додаткові параметри біля шару Останні відомі місця та натисніть Оновити інтервал. Поставте прапорець і введіть 0.5 поруч із хвилинами .

Тепер, коли я використовую інформаційну панель під час своєї події, останні відомі місця розташування персоналу події оновлюватимуться кожні 30 секунд.

Додайте додаткові шари

Додайте будь-які додаткові шари, які важливі при моніторингу вашої події. Для цього прикладу я додаю шар пунктів першої допомоги, щоб я знав їхню близькість до співробітників на випадок надзвичайних ситуацій. Потім я додаю шар зон, які можна використовувати для комунікації різних сфер діяльності. Докладніше див. у розділі Додавання шарів на карти. Я також зміню базову карту, щоб забезпечити більший контраст кольорів для обєктів.

Після додавання всіх шарів збережіть свою карту, натиснувши Зберегти як нову карт . Додайте заголовок, підсумок, деякі теги та натисніть Зберегти.

Увімкнути пошук мобільних працівників

Увімкніть пошук, щоб диспетчери могли шукати мобільних працівників під час перегляду інформаційної панелі. Перейдіть на сторінку елементів на карті та натисніть вкладку Налаштування. Прокрутіть униз до Налаштування програми та в розділі Знайти місцеположення виберіть За шаром.

Виберіть наступне для кожного текстового поля:

  • Шар останніх відомих місць
  • Створений користувач
  • Містить

Оновіть текст підказки, щоб сказати Шукати мобільних працівників, і натисніть Зберегти .

Тепер диспетчери можуть шукати мобільних працівників під час перегляду інформаційної панелі.

Створіть інформаційну панель

Створіть інформаційну панель на основі карти та додайте елементи, які допоможуть вам контролювати активність під час вашої події. Під час перегляду карти в програмі Map Viewer Classic натисніть « Спільний доступ» і натисніть « Створити нову веб-програму» . На вкладці ArcGIS Dashboards введіть заголовок, деякі теги та підсумок своєї інформаційної панелі та натисніть Готово.

На елементі карти натисніть Налаштувати . На вкладці Налаштування увімкніть пошук і видимість шару. Це дозволяє адміністраторам здійснювати пошук на карті та перемикання шарів під час перегляду інформаційної панелі. Натисніть Готово .

Додайте елементи

Далі ви додасте на інформаційну панель елементи, які надаватимуть інформацію про діяльність працівника під час події.

Ви додасте список, у якому відображатиметься кожен мобільний працівник. Натисніть Додати та виберіть Список. У вікні « Список» виберіть шар « Останні відомі місця» .

Клацніть мишею на вкладці Дії. Ви додасте дві дії, які змусять карту збільшуватись та виділяти (спалахом) останнє відоме місце, коли ви клацаєте по ньому у списку. Клацніть спадне меню Додати дію та виберіть Масштаб. Натисніть Додати ціль і клацніть мишею свою карту. Повторіть це для дії Flash .

На вкладці Список налаштуйте інформацію, яка відображатиметься біля кожного останнього відомого місця. Ви можете використовувати поля всередині шару, щоб додати інформацію до списку. Я додаю поля activity, last_edited_date, and battery_percentagee (як показано нижче).

На вкладці Загальне натисніть Готово . Елемент списку додано на вашу інформаційну панель.

Нарешті, ми додамо заголовок. Клацніть Додати та клацніть ЗаголовокНазва заголовка автоматично за замовчуванням стає назвою інформаційної панелі, але ви можете змінити це. Налаштуйте заголовок, підзаголовок та інші опціїзаголовків відповідно до своїх уподобань. Натисніть Готово  і заголовок буде додано на вашу інформаційну панель.

Відтепер ви можете продовжувати налаштовувати елементи та тему своєї інформаційної панелі таким чином, щоб це відповідало події вашої організації. Нижче наведено остаточну інформаційну панель відстеження місцеположення, яку я створив для невеликого заходу в Сент-Меріс, штат Джорджія.

На інформаційній панелі відображається заголовок, список співробітників подій та карта подій спільноти. Ви можете переглянути останнє відоме місце для кожного співробітника та натиснути будь-яку функцію LKL, щоб переглянути спливаюче вікно, яке ви налаштували (показано нижче).

Тепер, якщо трапиться інцидент, я точно знатиму, де знаходяться співробітники та як близько вони знаходяться до найближчої станції першої медичної допомоги. Інформаційні панелі відстеження місцеположення можуть забезпечити вам однаковий рівень безпеки та гарантії - незалежно від того, чи проводите ви невелику подію чи фестиваль, такий великий, як Парад троянд.