Поширені питання

Серверні ГІС

Які є способи публікації сервісів за допомогою ArcGIS?

ArcGIS пропонує три підходи до обміну вашою інформацією з іншими користувачами за допомогою веб-сервісів. Це дає вам гнучкість розгортання ваших сервісів на сервері, розмір, обсяг і вартість якого найкращим чином відповідає вашим потребам. До цих трьох опцій відносяться наступні:


ArcGIS for Server
ArcGIS Online
Portal for ArcGIS (на основі ArcGIS for Server)

Якщо чисельність вашого польового робочого персоналу невелика (наприклад, 5-10 чоловік), ви можете використовувати ArcGIS for Desktop і управляти розгортанням і синхронізацією інформації безпосередньо на ПК.

Якщо чисельність польового робочого персоналу більше (50-100 осіб), ви можете розгорнути мобільне рішення в Інтернеті (використовуючи ArcGIS Online або ArcGIS for Server). Використовуючи веб-сервіси та хмару, ви можете управляти великим штатом польових працівників за принципом прямої синхронізації змісту з польовими додатками.

Що таке ArcGIS for Server?

ArcGIS for Server являє собою програмне забезпечення, яке робить вашу географічну інформацію доступною для інших користувачів вашої організації, а якщо потрібно - і для будь-якого інтернет-користувача. Це здійснюється за допомогою веб-сервісів, що дозволяють потужному комп'ютеру отримувати та обробляти інформаційні запити, надіслані іншими пристроями. ArcGIS for Server робить вашу ГІС доступною на планшетних ПК, смартфонах, ноутбуках, настільних робочих станціях і будь-яких інших пристроях, які можуть підключитися до веб-сервісів.

Що таке Portal for ArcGIS?

Portal for ArcGIS забезпечує загальний доступ до карт, додатків та іншої географічної інформації співробітникам вашої організації. Ресурси, для яких відкритий доступ, поставляються через веб-сайт. Ви можете налаштувати інтерфейс веб-сайту для кращої відповідності стилю вашої організації.

Що включає в себе Portal for ArcGIS?

Portal for ArcGIS - це веб-сайт, де співробітники вашої організації будуть шукати і використовувати ресурси, а також розміщувати їх у відкритому доступі.

Vewer карт - Веб-сайт містить додаток вьюера карт для створення і збереження веб-карт. Viewer карт - це середовище, в якому ви можете комбінувати ГІС-інформацію і сервіси для створення вашої власної карти. Він дозволяє зберігати карти, обмінюватися ними з іншими і впроваджувати їх в додатки.

ArcGIS додатки - Portal for ArcGIS надає зручні для використання програми, які дозволяють працювати з веб-картами вашого порталу. Наприклад, viewer карт дозволяє вставляти веб-карти в шаблони JavaScript-додатків, які можна розміщувати безпосередньо з порталу. Готовими портальними додатками є також Esri Maps for Office, Operations Dashboard for ArcGIS, Collector for ArcGIS і інші додатки.

Які можливості я отримую з Portal for ArcGIS?

Portal for ArcGIS об'єднує всю географічну інформацію на платформі ArcGIS і робить її доступною в масштабі організації. Зокрема, Portal for ArcGIS дозволяє:


- Створювати, зберігати і надавати загальний доступ до веб-карт
- Створювати і розміщувати на порталі картографічні веб-додатки
- Шукати ГІС-ресурси в організації
- Створювати групи для спільного використання ГІС-інформації з вашими колегами по роботі
- Надавати посилання на ГІС-додатки
- Надавати загальний доступ до карт і пакетів шарів для використання в ArcGIS for Desktop

Досвідчені користувачі ГІС можуть підключатися до Portal for ArcGIS з ArcGIS for Desktop, призначених для користувача API і інших додатків.