Поширені питання

ArcGIS for Desktop

Чи можливо отримати пробну версію ArcGIS for Desktop?

Ви можете отримати безкоштовну пробну версію ArcGIS for Desktop на 60 днів на сайті Esri.

Яке ПО необхідно для картографування і візуалізації?

ArcGIS for Desktop - це група настільних продуктів сімейства ArcGIS, що надає весь необхідний інструментарій для повноцінної роботи з географічною інформацією: створення і редагування даних, оформлення і публікації карт, побудови запитів і аналізу інформації. Рішення ArcGIS for Desktop представляють набір програм з єдиним інтерфейсом і загальними принципами роботи, але відрізняються за доступною функціональності.

Що таке ArcMap, ArcCatalog, ArcScene і ArcGlobe?

ArcMap, ArcCatalog, ArcScene і ArcGlobe - це додатки настільних програмних продуктів ArcGIS. ArcMap і ArcCatalog - ключові програми, що поставляються з усіма ліцензійними рівнями програмного забезпечення ArcGIS (ArcGIS for Desktop Basic / Standard / Advanced; ArcScene і ArcGlobe - додатки для роботи з даними в тривимірному вигляді, що є частиною додаткового модуля 3D Analyst.

Що таке ArcGIS Pro?

ArcGIS Pro - це новий додаток, що входить до складу ArcGIS for Desktop. Це принципово нове рішення для візуалізації, редагування і виконання просторового аналізу з використанням як власних даних, так і матеріалів, отриманих з ArcGIS Online або Portal for ArcGIS. Дані можуть бути представлені в 2D і 3D вигляді і опубліковані в якості картографічних сервісів, сервісів об'єктів, сервісів геообработки, 3D веб-сцен і веб-карт. Це 64-бітове багатопоточний додаток, розроблене з використанням новітніх інформаційних технологій, призначене для запуску на платформі Windows.

Що таке ArcMap?

ArcMap, яке є центральним додатком, використовуваним в ArcGIS. ArcMap застосовується для відображення і дослідження наборів геоданих, з його допомогою можна задавати умовні позначення, готувати карту до друку і публікації. ArcMap також є додатком, що використовуються для створення і редагування наборів данних.

ArcMap представляє географічну інформацію як набір шарів і інших елементів карти. На карті зазвичай присутні фрейми даних, що включають шари карти для даного екстента, масштабна лінійка, стрілка півночі, заголовок, пояснювальний текст, легенда і т.д.

Які є версії ArcGIS for Desktop, що впливає на їх вартість?

ArcGIS for Desktop надається в 3 версіях Basic, Standard, Advanced

BasicStandardAdvanced
Візуалізація і вивчення просторових закономірностей+++
Побудова карт з бази даних або онлайн ресурсів+++
Інтерактивний вибір символів і написів+++
Відображення САПР даних і супутникових зображень+++
Генерування діаграм на основі карт для візуалізації та вивчення даних+++
Створення та редагування простий геометрії об'єктів+++
Надання декільком користувачам одночасно редагувати одні і ті ж дані++
Управління даними в багатокористувацької базі геоданих++
Зберігання історії бази даних++
Отримання повних можливостей редагування в ГІС++
Автоматизація процесу редагування++
Здійснення просунутого ГІС аналізу та моделювання+
Створення високоякісних карт за допомогою найбільш просунутих картографічних інструментів+
Виконання перетворення даних для покриттів+

Більш детально дізнатися про версії ArcGIS Desktop ви можете, вивчивши матрицю функціональності.

Чи можна розширити функціональність моєї версії ArcGIS Desktop?

У ArcGIS є комплект додаткових модулів, що розширюють функціональні можливості основного продукту. Існують додаткові модулі для аналізу даних, редагування і зведення воєдино даних, публікації і створення картографічної продукції. Існують також додаткові модулі, що пропонують готові рішення для певних сфер діяльності.

Які існують додаткові модулі ArcGIS?

Найбільш популярні модулі такі: ArcGIS 3D Analyst, ArcGIS Geostatistical Analyst, ArcGIS Network Analyst, ArcGIS Schematics, ArcGIS Spatial Analyst, ArcGIS Tracking Analyst, ArcGIS Data Interoperability, ArcGIS Data Reviewer, ArcScan for ArcGIS, ArcGIS Workflow Manager, ArcGIS for Maritime: Bathymetry, ArcGIS for Maritime: Charting, Esri Defense Mapping, Esri Production Mapping.

Який найзручніший спосіб надання загального доступу до моїх ресурсів ArcGIS Desktop?

Є кілька способів.

Якщо ви хочете надати загальний доступ до таких даних, як шейп-файли, класи об'єктів і іншими джерелами даних, що використовуються в картах, то рекомендується надати загальний доступ до пакету шару. Пакет шару містить і дані, тому він є самодостатнім, і його може відкривати будь-який інший користувач ArcGIS. Користувачі зможуть завантажувати ваш файл і працювати з даними в ArcGIS Desktop.

Якщо у вас є геопросторові дані, які потрібно опублікувати у вигляді карти, це можна зробити, опублікувавши картографічний сервіс за допомогою ArcGIS Server. Ділячись посиланням на ваш картографічний сервіс на веб-сайті, ви робите його доступним іншим користувачам для використання в картах і додатках. Кожен ваш зареєстрований сервіс відображається у вигляді окремої карти, яку можна знайти, відкрити і використовувати у вигляді шару в ваших власних картах.

Якщо ви хочете опублікувати вашу роботу для найширшої аудиторії, подумайте про створення карти у вьюера карт. Ці карти можуть переглядатися в веб-браузерах, на мобільних пристроях і в настільних вьюерах карт.

Ви можете опублікувати ваші дані для загального доступу в ArcGIS Online.

Що входить в технічну підтримку ArcGIS?

В першу чергу це оновлення ПЗ протягом терміну техпідтримки, а так само можливість отримати консультацію у фахівців Esri в Україні або задати питання безпосередньо розробнику. Крім того це можливість користуватися відкритими ресурсами ArcGIS Online та допомогою ГІС-спільноти на форумах, отримувати доступ до блогів і сховищ відкритого коду.