Представляємо ArcGIS Field Maps

Field Maps об’єднує наступні можливості в єдиний додаток, простий у використанні та простий у розгортанні:

  • простий перегляд карти та розмітка,
  • збір та перевірка польових даних високої точності,
  • відстеження місцеположення з  оптимізованим використанням акумулятора,
  • планування роботи та управління завданнями,
  • покрокова навігація

Field Maps включатиме новий веб-додаток, інтегрований з ArcGIS, який можна використовувати для налаштування та розгортання карт, оптимізованих для потреб  мобільної робочої сили, створення та призначення завдань мобільним працівникам, а також створення та обмін переглядами місць розташування працівників.

Можливості ArcGIS Field Maps не є новими і в даний час реалізовані в окремих польових програмах: Collector, Explorer, Navigator, Tracker та Workforce. Робота з кількома додатками може поставити перед мобільним працівником декілька проблем, оскільки це вимагає від нього:

  • з’ясувати, які додатки потрібно використовувати для задоволення  вимог робочого процесу,
  • завантажити та увійти в кожен додаток окремо,
  • завантажити кілька копій даних карт для роботи в режимі офлайн,
  • переключення між кількома програмами для завершення робочих процесів.

Через ці причини ми об'єднуємо можливості даних п'яти додатків в єдиний додаток.

ArcGIS Field Maps буде єдиним додатком, якому потрібна  мобільна робоча сила для завершення робочих процесів, орієнтованих на карту. Вони зможуть збирати дані, розмічувати карти, фіксувати доріжки місцеположення, виконувати завдання та переходити до активів із одного додатка.

Це економить час для мобільного працівника, оскільки їм доведеться завантажувати, входити в систему та працювати з одним додатком — і це економить час, оскільки  доведеться налаштувати карти лише для одного додатка.

ArcGIS Field Maps економлять місце на мобільних пристроях, усуваючи необхідність дублювання даних, таких як базові карти, у кількох додатках. Це також створює більш жорстку синхронізацію між офісом і полем, вимагаючи лише однієї пари веб-додаток / мобільний додаток.

Ми будемо випускати ArcGIS Field Maps в три етапи.

Перший етап — головний додаток Esri для мобільних пристроїв

На першому етапі можна використовувати мобільний додаток Field Maps для вивчення карт зроблених в ArcGIS, збору та оновлення достовірних даних, а також відстежувати місцеположення, все в одному додатку.

Ми представимо нову веб-програму Field Maps, щоб можна було впорядкувати процес налаштування карт в ArcGIS Online і ArcGIS Enterprise для  польових розгортань. Маємо едине місце для налаштування  карт:

  • керування можливостями картографуівння в режимі офлайн та синхронізації даних,
  • налаштування властивості окремих шарів карти,
  • створення та змінювання шаблонів об’єктів разом зі значеннями за замовчуванням,
  • створення нових розумних форм для розширених можливостей редагування форм,
  • переглядати та спільно використовувати карти, перш ніж розгорнути їх для мобільної робочої сили.

Починаючи з усіх поточних можливостей збору даних, що містяться у Collector, ArcGIS Field Maps включатиме можливості перегляду та розмітки карт програми Explorer, а також можливості відстеження місцезнаходження з програми Tracker.

Можливість створювати потужні нові розумні форми за допомогою веб-програми Field Maps стане частиною платформи ArcGIS. Потім мобільні працівники можуть використовувати ці форми в мобільному додатку для збору даних та проведення перевірок у цій галузі.  Нові розумні форми зберігатимуться в картах, так що розумні форми з’являться також в веб і настільних додатках, що надасть додаткові потужні можливості редагування даних.

Перший набір можливостей смарт-форми включає:

  • групи —нова концепція форми, де можна сортувати та впорядкувати поля в групу, яка має ім’я та опис. Групи розпадаються і розширюються, розкриваючи лише ту інформацію, яку потрібно переглянути,
  • умовна видимість — застосовуйте логічні вирази до полів, щоби бачити лише ту інформацію, яку потрібно заповнити,
  • обов’язкові поля — вкажіть, чи повинен мобільний працівник додати значення до поля перед тим, як надсилати правки.

Використовуючи веб-додаток Field Maps, працівник матимете інтуїтивний досвід перетягування та конструювання розумних форм, який включає можливість попереднього перегляду форми перед розгортанням карти.

Перший етап планується втілити у вересні 2020 року з бета-програмою Early Adopter, яке почненьмя з липня.

Бета-програма буде відкрита для всіх клієнтів Esri, які мають підписку на ArcGIS Online або ArcGIS Enterprise 10.6.1 або вище. 

II етап —управління роботою

Після первинного випуску ArcGIS Field Maps ми запровадимо управління роботою як для Інтернету, так і для мобільних додатків. Додаток ArcGIS Field Maps буде містити "Список справ" безпосередньо в карті, а веб-додаток міститиме можливість створення та призначення завдань. Починаючи з II фази ми будемо включати всі можливості, виявлені в цьому новому липневому випуску Workforce. Наразі для Фази II не встановлено дату випуску.

Фаза III — Покрокова навігація

Починаючи з I фази, можна буде запускати програми навігації для споживачів, такі як Apple Maps та Google Maps, із програми ArcGIS Field Maps. За допомогою фази III ми виведемо передові навички корпоративної навігації з Navigator у Field Maps, щоб можна було отримати покрокові можливості навігації, використовуючи власний вміст карти. Наразі дата випуску для Фази ІІІ не встановлена.

Ми очікуємо, що у вас виникне багато питань щодо ArcGIS Field Maps і ми будемо писати багато додаткових статей у блозі, коли ми запустимо бета-програму та почнемо випускати нові можливості. Однак ось декілька речей, які ви повинні знати зараз:

Q. Чи забирає новий додаток функціонал, який раніше був доступний?
А. Ні! Ми плануємо парітет функцій між Field Maps та програмами, які вона замінює, а також багато нових захоплюючих функцій.

Q. Як це впливає на ліцензування та ціноутворення?
А. Коротка відповідь – ні, не впливає. ArcGIS Field Maps буде враховувати всі поточні типи користувачів та їхні привілеї. Якщо ви входите з типом користувача Viewer, ви побачите список карт, які ви можете відкрити, але не редагувати. Якщо ви входите з типом користувача Field Worker, ви зможете редагувати карти, що підтримують оновлення. Ми також будемо враховувати поточні типи ліцензій (наприклад, Tracker і Navigator).

Q. Як це впливає на Survey123 та QuickCapture?
A. Survey123 та QuickCapture залишаться цілеспрямованими програмами і не включатимуться в Field Maps. Field Maps підтримуватимуть зв’язок додатків, як і інші польові додатки, тому багатоканальні робочі процеси, які включають Survey123 або QuickCapture, залишатимуться можливими за допомогою Field Maps.

В. Що відбувається з існуючими польовими програмами?
А. Ми визнаємо, що у нас є багато клієнтів, які розгорнули наші поточні пропозиції та створили інституційні знання, що підтримують ці інструменти — включаючи навчання, довідкову документацію тощо. Не вдасться відтворити ці матеріали та передати ці знання швидко. Зважаючи на це, коли додаток буде включено в додаток Field Maps відповідно до вищезазначених фаз, ми зупинимо розробку початкового додатку (фаза I включатиме Collector, Explorer і Tracker), а потім через 6 місяців розглянемо питання про видалення кожного окремого додатку з магазину додатків на основі правил адаптаціїї та міграції. Ми повідомимо про ці зміни заздалегідь.

Настали цікаві часи для додатків польових операцій. Ми поділимось посиланням, яке ви можете використовувати для приєднання до програми Early Adopter  на початку липня. Якщо у вас є якісь питання до нашого бета-оголошення про запуск, будь ласка, надсилайте запити на ArcGISFieldMapsBeta@esri.com .