Що нового в ArcGIS Pro 2.5

ArcGIS Notebooks

ArcGIS Notebooks тепер інтегрований в ArcGIS Pro . Можна виконувати аналіз і відразу ж переглядати його результати в географічному вигляді, взаємодіяти з даними, що з'являються, документувати і автоматизувати свій робочий процес, зберігати блокнот і ділитися ним з іншими користувачами. ArcGIS Notebooks може використовуватися для очищення і перетворення даних, чисельного моделювання, статистичного моделювання, машинного навчання, адміністративних та інших завдань.

Всі функції Python доступні через ArcGIS Notebooks. Так само як базова функціональність Python, стандартні бібліотеки Python, ArcPy, ArcGIS API for Python і сторонні бібліотеки, такі як NumPy і pandas. Середа ArcGIS Pro Python також може бути розширена за допомогою бібліотек з відкритим кодом, що робить ArcGIS Notebooks в ArcGIS Pro єдиною платформою для обробки наукових даних.

 

Більш докладно про блокноти в ArcGIS Pro

Офсетний друк

ArcGIS Pro тепер надає налаштування управління кольором, щоб гарантувати, що кольори відображаються однаково на всіх пристроях. Тут можна задати правила управління кольором, які застосовуються до новостворюваних карт, компонувань, звітів і стилів. Також можна вказати правила перетворення кольорів, щоб визначити, як будуть відображатися кольори при їх переміщенні з одного з даних елементів в інший.

Тепер можна вибрати можливість Вдруковування для шару символів, щоб забезпечити його друк над або під іншим вмістом, а не поверх нього. Вдруковування зазвичай використовується, щоб уникнути помилок реєстрації. Дана властивість записується в формати експорту, що підтримують друк поверх тексту, наприклад PDF.

Тепер можна визначити колір як плашковий кольор, щоб вказати призначені для користувача чорнило при експорті своєї роботи для виведення на провайдер сервісу друку.

Дізнайтеся, як визначити і використовувати плашкові кольори

Створення набору мережевих даних

Для роботи з можливостями Network Analyst необхідний набір мережевих даних. Набір мережевих даних створюється на основі лінійних і точкових джерел даних, наприклад, доріг. У цій версії доданий новий інструмент геообрабки Створити набір мережевих даних , який створює найпростіший набір. Після його створення можна змінювати властивості, додаючи нові атрибути, історичний трафік і настройки подорожніх листів. Більш детально див. в керівництві Створення набору мережевих даних .

Робочі процеси реплікації бази геоданих

У ArcGIS Pro тепер підтримується реплікація бази геоданих для роботи з розподіленими даними. Реплікація дозволяє розподіляти дані по двом або більше базам геоданих для синхронізації змін даних. Є інструменти для створення реплікуправління репліками і синхронізації змін. У більшості випадків для реплікації бази геоданих необхідне використання традиційних версій. Дані батьківської бази геоданих для репліки відкріплення або дані з дочірньої базі геоданих для односторонньої простої репліки також можуть не бути версійними.

  • Нове контекстне меню Розподілена база геоданих є для баз геоданих в ArcGIS Pro. Це дозволяє створювати, синхронізувати і управляти репліками відкріплення, односторонніми і двосторонніми репліками для бази геоданих.
  • З'явилася нова панель Управління репліками , що дозволяє створювати репліки, управляти ними і виконувати їх синхронізацію з базою геоданих.

  • Нові інструменти створення і синхронізації змін для реплік також можна знайти в групі інструментів Розподілена база геоданих набору інструментів Управління даними.

Для отримання додаткової інформації див. Основи реплікації бази геоданих .

Написання скриптів для роботи з метаданими

Модуль для роботи з метаданими в Python, arcpy.metadata призначений для вивчення інформації, яка використовується для опису карт і даних. Використовуйте цей модуль для керування вмістом метаданих та автоматизації робочих процесів обробки метаданих –особливо для створення сумісних з міжнародними стандартами геопросторових метаданих.

Це відео було створено командою, яка розробляла ArcGIS Pro для більш детального ознайомлення користувачів з усіма функціями нової версії, дивись: 

https://www.youtube.com/watch?v=A2w0BER2ptM&feature=youtu.be