Безкоштовні ліцензії для студентів від ESRI

Щоб підтримати студентів під час закриття університетів через COVID-19, ми пропонуємо студентам безкоштовне ліцензування для ArcGIS до 31 серпня 2020 року через Learn ArcGIS. Нижче наведено поширені питання про безкоштовний доступ студентів до ArcGIS через Learn ArcGIS.

Цей список буде регулярно оновлюватися. Якщо ви маєте питання, додайте його в коментарі за посиланням.

Теми, що розглядаються:

  1. Що пропонує Learn ArcGIS, і чи підходить це вам.
  2. Реєстрація та початок роботи
  3. Додаткова інформація щодо ArcGIS Online
  4. Додаткова інформація щодо ArcGIS Pro
  5. Доступ до ваших даних після 31 серпня 2020 року

Що пропонує Learn ArcGIS, і чи підходить це вам

Що таке Learn ArcGIS

Learn ArcGIS - це безкоштовний ресурс для навчання з лінійки програмних продуктів ArcGIS в контексті проблем реального світу. Він надає практичні уроки для таких програм, як ArcGIS Online, ArcGIS Pro, Story Maps, Survey123 та інших - загалом понад двадцять продуктів.

Уроки можна відфільтрувати за функціональністю (наприклад, картографування, просторовий аналіз, відображення в режимі реального часу); за продуктом; галуззю; типом ресурсу; або географічним регіоном. Learn Paths - це спеціально підібрані уроки на певну тему, наприклад, просторовий аналіз або здоров'я, що забезпечує легкий доступ до низки вправ.

Якщо організація вже має ліцензії ArcGIS

Якщо установа вже розгорнула платформу ArcGIS,  рекомендуємо скористатися ліцензіями вашої установи, які вже є у наявності. Тому ця пропозиція не підходить вам. Однак ми знаємо, що все ще є студенти у всьому світі, які не мають доступу. Отже, ми хотіли б забезпечити вам доступ.

Якщо у вас є доступ до ArcGIS через ваш коледж/університет, ми рекомендуємо продовжувати використовувати надані вам облікові записи ArcGIS та ліцензії. Ваш обліковий запис, як правило, доступний, поки ви ще зараховані як студент, і, тому, буде доступний і після 31 серпня 2020 року. Крім того, якщо ви використовували ArcGIS до закриття установ через COVID-19, ви матимете вміст (дані, карти, програми) у вашому обліковому записі, який не доступний через обліковий запис Learn ArcGIS. Звичайно, будь-який вміст, який ви створюєте в обліковому записі Learn ArcGIS, буде недоступний для вас після 31 серпня 2020 року, якщо ви не скопіюєте їх у свій обліковий запис, передбачений вашою організацією або навчальним закладом.

Чи пов'язані існуючі облікові записи організацій у ArcGIS Online зі створеними за допомогою Learn ArcGIS?

Ця пропозиція створює обліковий запис в організації ArcGIS Online, якою керує Learn ArcGIS. Цей обліковий запис є окремим і не пов’язаний з будь-яким іншим обліковим записом ArcGIS Online, наприклад, наданим вашим університетом. Щоб мінімізувати плутанину, майте на увазі, що два облікові записи, один з яких надає ваша організація через договір про навчання (тобто ліцензію на сайт), а інший отриманий за цією пропозицією для студентів, є окремими обліковими записами.

Термін доступу до ArcGIS через безкоштовну пропозицію для студентів

Розширений безкоштовний доступ до ArcGIS є доступним для студентів під час пандемії COVID-19 через Learn ArcGIS до 31 серпня 2020 року. Ми продовжили термін членства в Learn ArcGIS, щоб забезпечити доступ студентів до ArcGIS під час закриття коледжу/університету. Безкоштовне членство в Learn ArcGIS залишатиметься доступним і після 31 серпня у розмірі звичайного періоду - 60 днів.

Термін дії, вказаний у налаштуваннях ArcGIS Pro, стосується терміну ліцензії на програмне забезпечення та не залежить від терміну членства студента в Learn ArcGIS. Організація Learn ArcGIS має ліцензію на програмне забезпечення ArcGIS Pro, дійсну до 2021 року. Студенти можуть зареєструватися для членства в організації Learn ArcGIS, щоб безкоштовно використовувати це програмне забезпечення до 31 серпня 2020 року. Членство студентів закінчується до закінчення терміну дії ліцензії на програмне забезпечення.

Якщо ви викладач навчального закладу

Якщо ваш навчальний заклад, вже має ліцензії ArcGIS через Education Institution Agreement (раніше Education Site License) або Academic Department License (раніше Lab Kit/Lab Pak), ми рекомендуємо надати студентам доступ до таких ліцензії, щоб створені ними карти/вміст знаходились у підписці ArcGIS Online вашої установи. Будь ласка, перегляньте цей блог для отримання додаткової інформації.

Якщо надавати студентам доступ до ліцензій вашої організації недоцільно, вони можуть зареєструватися для доступу через Learn ArcGIS. Доступ буде дійсний до 31 серпня 2020 року. У розділах нижче описано можливість доступу до ArcGIS та вмісту після закінчення цієї пропозиції (31 серпня 2020 р.) та інструкції щодо переміщення вмісту до ArcGIS Online вашої організації.

Можливість доступу особам, які не досягли 18 років  

Ця пропозиція доступна лише для осіб 18 років і старше, виходячи з Політики конфіденційності Esri. Якщо ви студент молодше 18 років, батьки або опікун можуть створити обліковий запис від вашого імені.

Чи доступна ліцензія для ArcMap через Learn ArcGIS?

ArcGIS Desktop (ArcMap) не надається у цій пропозиції. ArcGIS Pro - це настільний додаток, який надається через членство у Learn ArcGIS.

Початок роботи після реєстрації

Підтримка та допомога, яка надається (наприклад, завантаження та встановлення, загальне використання програмного забезпечення)

Підтримка доступна у спільноті Learn ArcGIS GeoNet. Ви можете задавати питання та шукати інформацію у розділі вмісту.

Якщо закінчується термін дії запрошення для приєднання до Learn ArcGIS

Будь ласка, надішліть електронний лист на адресу learnarcgissupport@esri.com із текстом "expired invitation" та своїм ім'ям користувача у рядку теми. Будь ласка, перевірте свою електронну пошту на повідомлення ArcGIS Notifications, щоб відновити пароль. Після оновлення пароля ви отримаєте доступ до свого облікового запису Learn ArcGIS.

Відновлення пароля

Перейдіть на сторінку account.esri.com і натисніть "Forgot password?" (Забули пароль?) Введіть ім’я користувача, яке ви отримали під час реєстрації в Learn ArcGIS; воно повинно мати закінчення _LearnArcGIS. Ви отримаєте електронний лист із тимчасовим паролем. Увійдіть з тимчасовим паролем, а потім змініть на власний пароль.

Якщо ви не встановили секретне питання під час першого входу, ви не отримаєте електронний лист із тимчасовим паролем одразу. Це може зайняти день або два, оскільки адміністратору потрібно скинути ваш пароль, і тоді ви отримаєте електронний лист. Будь ласка, не забудьте створити секретне питання, на випадок якщо вам доведеться знову скинути пароль.

Як знайти ідентифікатор користувача (user ID)?

Перейдіть на сторінку account.esri.com, натисніть "Forgot password?" (Забули пароль?), введіть електронну адресу, яку ви використовували для реєстрації. Ви отримаєте перелік усіх облікових записів, пов’язаних із цією електронною адресою. Використовуйте той, що має закінчення _LearnArcGIS (наприклад, Ваше_ім’я_LearnArcGIS)

Як отримати файли інсталяцій для встановлення ArcGIS Pro?

Інструкції надсилатимуться електронною поштою при реєстрації. Ви отримаєте одне повідомлення електронною поштою для активації акаунту, а потім друге повідомлення з інструкціями щодо завантаження ArcGIS Pro. Ви можете завантажити ArcGIS Pro зі свого профілю, виконавши наступні дії:

  1. Увійдіть у свій обліковий запис ArcGIS Online
  2. Перейдіть до “My settings” (Мої налаштування)
  3. Оберіть Licenses (Ліцензії)
  4. Знайдіть посилання на завантаження поряд з ArcGIS Pro

Якщо learnarcgissuport@esri.com не відповідає

Команда Learn ArcGIS працює в США, тому якщо ви звертаєтесь до нас з Азії, Африки чи Європи, можливо, на отримання відповіді знадобиться декілька годин. Ви також можете перевірити форум, щоб побачити, чи ставив уже хтось з інших ваше запитання і чи є на нього відповідь.

Реєстрація на курси/онлайн курси MOOCs на веб-сайті Esri Training за допомогою цього акаунту

Цей обліковий запис через Learn ArcGIS відокремлений від облікових записів для використання ресурсів на Esri.com. Для доступу до таких ресурсів, як Esri Training і MOOCs (онлайн-курси), вам потрібно буде ввійти за допомогою безкоштовного публічного облікового запису ArcGIS або облікового запису організації, у якому ввімкнено функцію "Esri Access".

Щоб перевірити, чи вже у вас є обліковий запис, який надає доступ до навчання Esri, скористайтеся опцією “ Forgot Username ” (Забув ім'я користувача) на сторінці входу ArcGIS та введіть свою електронну адресу. Якщо повідомлення, яке ви отримуєте, включає ім’я користувача публічного облікового запису ArcGIS або облікового запису організації, у якого увімкнено доступ Esri, це означає, що у вас уже є обліковий запис, який має доступ до навчання Esri.

Якщо у вас немає публічного облікового запису ArcGIS, ви можете створити його безкоштовно на сторінці Esri.com, натиснувши Sign In (Увійти), а потім вибрати " No account?  Create a public account" (Немає облікового запису? Створіть публічний обліковий запис).

Оскільки вони безкоштовні, публічні облікові записи не мають усіх можливостей, які має ваш обліковий запис Learn ArcGIS, але їх дія не закінчується після 31 серпня, тому будь-який сертифікат про завершення навчання Esri залишатиметься доступним для вас на довгий строк.

Додаткова інформація щодо ArcGIS Online

Що таке кредити, скільки їх, що робити якщо вони закінчуються

Кредити витрачаються на певні типи дій у програмних продуктах ArcGIS. Ваш обліковий запис Learn ArcGIS містить більш ніж достатньо кредитів для самостійного вивчення уроків та їх завершення. Ось кілька ресурсів для більш детального вивчення кредитів:

Overview of credits (Огляд кредитів)

Geoprocessing Tools that use credits (Інструменти геообробки, які використовують кредити)

Якщо з’явилось повідомлення про помилку про те, що вийшов час запиту (request timed out)

Якщо у вас виникли проблеми з продуктивністю ArcGIS Online або будь-якими іншими хмарними GIS-програмами, перевірте підключення до Інтернету. Ці продукти залежать від стабільності та потужності вашого зв’язку, тому якщо у вашої організації  підключення відбувається через  WiFi, спробуйте підключення через Ethernet.

Додаткова інформація щодо ArcGIS Pro

Під час входу в ArcGIS Pro, з’являється помилка "The number of licenses assigned to the user exceeds the number available in my organization" (Кількість ліцензій, призначених користувачеві, перевищує кількість, наявних в моїй організації)

Існує дві можливі причини цієї помилки:

1) У нас тимчасово виникли проблеми з присвоєнням ліцензій та облікових записів, які були створені в період з 4 по 7 квітня, вони можуть мати неправильну конфігурацію ліцензії. Ми працюємо над їх виправленням, але якщо ви входите в обліковий запис Learn ArcGIS і отримуєте це повідомлення, будь ласка, зв’яжіться з learnarcggissupport@esri.com та додайте у рядок теми "no ArcGIS Pro license" (немає ліцензії ArcGIS Pro) та ваше ім'я користувача.

2) Можливо, ви ввійшли в іншу організацію ArcGIS Online або портал (наприклад, портал вашого коледжу/університету), у якого немає ліцензій. Будь ласка, переконайтеся, що для авторизації у ArcGIS Pro ви застосовуєте дані свого облікового запису Learn ArcGIS. Перегляньте тему довідки "Sign in to your organization" для додаткової інформації.

Неможливо увійти в ArcGIS Pro

Ви можете побачити будь-яке з цих повідомлень:

  • "Your account could not be used to authorize ArcGIS Pro because it is an ArcGIS Public Account." (Ваш обліковий запис не вдалося використати для авторизації ArcGIS Pro, оскільки це публічний обліковий запис ArcGIS.)
  • "Invalid username or password. ArcGIS Pro wants to access your ArcGIS Online account information." (Недійсне ім'я користувача або пароль. ArcGIS Pro хоче отримати доступ до інформації вашого облікового запису ArcGIS Online.)

Обидва повідомлення вказують, що ви входите не в обліковий запис Learn ArcGIS, який включає ліцензію ArcGIS Pro. Будь ласка, увійдіть у свій обліковий запис Learn ArcGIS.

Як впевнитись, що авторизація у програмне забезпечення ArcGIS відбувається за допомогою облікового запису Learn ArcGIS

У ArcGIS Pro:

Відкрийте новий або існуючий проект.

У верхньому правому куті натисніть на тексті поруч зі значком "людина" він відобразить ваш "Learn ArcGIS" обліковий запис, із закінченням _LearnArcGIS (наприклад, Ваше_ім’я_LearnArcGIS).

Установка та/або використання ArcGIS Pro та ArcGIS Online більше ніж на одному комп’ютері

Ви можете отримати доступ до ArcGIS Online через браузер на будь-якому комп’ютері з підключенням до Інтернету.

Ви можете завантажити, встановити та запустити ArcGIS Pro на будь-якому комп’ютері, який відповідає вимогам для його запуску.

Ваш обліковий запис Learn ArcGIS можна використовувати для входу в ArcGIS Online або ArcGIS Pro, з будь-якого комп’ютера.

Запуск ArcGIS Pro 2.5 на різних операційних системах

Більшість уроків використовують програмне забезпечення ArcGIS Pro 2.5 для настільних ПК. Щоб перевірити, чи на комп’ютері може працювати ArcGIS Pro 2.5, перегляньте нижче більш детальну інформацію щодо вашої операційної системи.

Windows

Якщо у вас є комп'ютер з Windows, ви можете скористатися цим тестом, щоб перевірити, чи є на вашому комп'ютері необхідне технічне та програмне забезпечення для запуску ArcGIS Pro 2.5.

MacOS

Esri не пропонує власну версію ArcGIS Pro для MacOS, але програмне забезпечення може працювати на розділі Windows або на віртуальній машині. Будь ласка, зверніться до цієї документації.

Ubuntu

Esri не пропонує власну версію ArcGIS Pro для Ubuntu. Esri не підтримує ArcGIS Pro під WINE.

Віртуальне середовище

 У цій документації детально описано, як запустити ArcGIS Pro на віртуальній машині локальній або хмарній.

Комп’ютер не має необхідної версії Microsoft .NET для запуску ArcGIS Pro

Microsoft забезпечує завантаження .NET Framework 4.8. Верхній варіант "Runtime" - це те, що потрібно для запуску ArcGIS Pro. Вам знадобляться привілеї інсталювати його на комп’ютер. Якщо ви не маєте цих привілей зверніться за допомогою до технічної підтримки вашої організації.

Помилка "Unable to establish a connection to https://www.arcgis.com." (Неможливо встановити з'єднання з https://www.arcgis.com) при запуску ArcGIS Pro

Є декілька причин, які можуть спричинити дану помилку:

1) Це може бути пов’язане з появою патчу TLS у квітні 2019 р. Якщо це так, можливо доведеться оновити налаштування безпеки.

  • Відкрийте панель керування комп'ютера.
  • Виберіть "Параметри Інтернету".
  • Натисніть Властивості Інтернету> вкладка Додатково> Безпека.
  • Подивіться на TLS 1.1 або 1.2. Якщо вони не відзначені, поставте прапорець у відповідних полях, щоб увімкнути їх.

Спробуйте запустити ArcGIS Pro ще раз.

2) Можливо, брандмауер або антивірус блокує доступ до ArcGIS Online. Будь-ласка, додайте до списку безпечних вказані нижче URL-адреси у брандмауері або антивірусі (або зверніться у технічну підтримку вашої організації або провайдера):

http://*.arcgis.com

https://*.arcgis.com

http://*.arcgisonline.com

https://*.arcgisonline.com

http://*.esri.com

https://*.esri.com

3) Спробуйте скинути налаштування Internet Explorer як описано тут.

Помилка “failed to load system tool” (не вдалося завантажити системний інструмент) при відкритті проекту в ArcGIS

Це пов'язано з налаштуванням Python на вашому комп'ютері. Рішення можна знайти за посиланням.

Доступ до ваших даних після 31 серпня 2020 року.

Збереження вмісту, що знаходиться в акаунті Learn ArcGIS після 31 серпня.

Щоб зберегти свій вміст, вам потрібно буде скопіювати його в інший обліковий запис, наприклад, обліковий запис, наданий університетом.