Міграція сервісів до середовища виконання на базі ArcGIS Pro в ArcGIS Enterprise 10.9

Це означає, що настав час розпочати міграцію будь-яких сервісів, що використовують середовище виконання на базі ArcMap до середовища виконання на базі ArcGIS Pro. Цей останній випуск ArcGIS Enterprise включає інструменти, які допоможуть вам перенести середовище виконання ваших сервісів.

Передумови

Як тло, компонент ArcGIS Server ArcGIS Enterprise наразі включає два внутрішні середовища виконання: одне середовище виконання сервісів, опублікованих з ArcMap і друге для тих сервісів, які опубліковані з ArcGIS Pro. Починаючи з випусків ArcGIS 2022, середовище виконання на базі ArcMap буде видалено з програмного забезпечення. Це означає, що, починаючи з наступного року, з випуском ArcGIS Enterprise з 2022 року, більше не можна буде публікувати та споживати сервіси з ArcMap та ArcMap на базі ArcPy до сайтів ArcGIS Server (як федеративних так і не федеративних).

Сервіси на базі ArcMap потрібно буде перенести в середовище виконання на базі ArcGIS Pro перед оновленням до ArcGIS 2022 або пізнішої версії ArcGIS Enterprise. Якщо під час оновлення до ArcGIS 2022 або пізнішої версії ArcGIS Enterprise існують сервіси на базі ArcMap, вони більше не працюватимуть.

Детальніше про це дивіться в оголошенні, яке ми зробили на початку цього року щодо видалення середовища виконання на базі ArcMap з ArcGIS Enterprise .

Новий інструмент переносу середовища виконання в ArcGIS Enterprise 10.9

Цей випуск ArcGIS Enterprise вводить два різні способи міграції сервісів із середовища виконання на базі ArcMap до середовища виконання на базі ArcGIS Pro.

  • Операція Редагувати середовище виконання
  • Утиліта UpdateArcMapServices

 

Операція Редагувати середовище виконання

Операція редагування середовища виконання виконується через ArcGIS Server Manager. Ця операція доступна для всіх сумісних служб і переносити середовище виконання сервісу з ArcMap до ArcGIS Pro. Коли редагується середовище виконання, вміст та налаштувань сервісу не змінюються. Наприклад, якщо сервіс карт налаштований на найкраще згладжування, це буде збережено після того, як середовище виконання буде змінено.

Операція редагування середовища виконання застосовується до однієї служби за раз. Неможливо одночасно перенести  середовища кількох сервісів . Після того, як середовище виконання сервісу перенесено із середовища виконання на базі ArcMap в середовище виконання на базі ArcGIS Pro, процес можна повернути назад (тобто, якщо середовище виконання сервісу було переключлено для цілей тестування). Це теж повинно робитись індивідуально для кожного сервісу.

Ця операція доступна для картографічних служб, які були опубліковані з ArcMap, за умови, що в них не ввімкнено функцію Schematics або не ввімкнено будь-які розширення об'єктів сервера (SOE) або серверні перехоплювачі об'єктів (SOI). Послуги з можливістю Schematics або користувацькі SOE або SOI не можуть бути автоматично перенесені, і їх потрібно буде перенести вручну.

Щоб отримати додаткові відомості про операцію Редагувати середовища виконання, див. Міграція служби карт у Диспетчері серверів у документації ArcGIS Enterprise.

Утиліта UpdateArcMapServices

Утиліта UpdateMapServices - це утиліта командного рядка, яка встановлюється разом із ArcGIS Server 10.9. Цю утиліту можна запустити у двох режимах: аналізу та виконання.

Аналіз - це режим за замовчуванням, який забезпечить перелік усіх сервісів, які наразі є придатними та непридатними до перенесення. Режим виконання переносить усі відповідні сумісні служби із середовища виконання на базі ArcMap до середовища виконання на базі ArcGIS Pro.

Після запуску утиліти в режимі Аналізу або Виконання відкриється сторінка Інтернет-браузера для відображення результатів.

Ця утиліта перенесе всі сумісні сервіси карт та графічні сервіси. Подібно до операції редагування середовища виконання,  сервіси карт не можуть мати увімненої опції  Schematics або будь-яких спеціальних SOE або SOI. Крім того, шари растрового каталогу та шари з дозволом часу, створені розширенням Tracking Analyst, не можуть бути перенесені.

Для отримання додаткової інформації про утиліту UpdateArcMapServices, див. розділ Міграція сервісів за допомогою утиліти UpdateArcMapServices у документації ArcGIS Enterprise.

Питання що часто задаються

  • Чи можна перенести сервіси об’єктів за допомогою операції Редагувати середовища виконання та утиліти UpdateArcMapServices?
    Так, служби об’єктів дійсно можна перенести за допомогою інструментів міграції, представлених у цьому випуску. Доступ до об’єктів - це просто опція у сервісі карт, тому при перенесенні сервісу карти також буде перенесено всі пов'язані об’єкти. Це не обмежується доступом до об’єктів - аналіз мережі, можливості KML та OGC також можна перенести за допомогою операції Редагувати середовища виконання я та утиліти UpdateArcMapServices,
  • Які сервіси не можна перенести за допомогою операції Редагувати середовище  виконання або утиліти UpdateArcMapServices?
    Хоча операція редагування середовища виконання або утиліта UpdateArcMapServices може допомогти перенести більшість сервісів ArcGIS Server, деякі сервіси потрібно буде перевидати вручну з ArcGIS Pro. Сервіси, які потрібно буде перенести вручну, включають сервіси геообробки, сервіси геокодування та сервіси з SOE, SOI та непідтримуваними типами шарів (тобто, растрові каталоги та шари, створені з розширення Tracking Analyst),
  • Як розпочати ручну міграцію своїх сервісів із середовища виконання на базі ArcMap до середовища виконання на базі ArcGIS Pro?
    Якщо вам потрібно вручну перенести будь-який зі своїх сервісів, їх потрібно буде перевидати з ArcGIS Pro. Подивіться на нашу статтю сервіси, що мігрують вручну з ArcMap на ArcGIS Pro, щоб отримати додаткову інформацію,
  • Випуск ArcGIS Enterprise лише із середовищем виконання на базі ArcGIS Pro ще не вийшов - чи потрібно мені негайно мігрувати свої послуги?
    Хоча поточна версія ArcGIS Enterprise все ще включає середовища виконання ArcMap та ArcGIS Pro, ніколи не рано починати планувати та готуватися до випуску ArcGIS Enterprise або просто ArcGIS Server, лише із середовищем виконання на базі ArcGIS Pro,
  • Що робити, якщо я ще не можу перенести свої серверні сервіси ArcGIS для використання середовища виконання на базі ArcGIS Pro?
    Якщо вам не вдається перенести ваші серверні сервіси ArcGIS для використання середовища виконання на базі ArcGIS Pro, вам слід тримати ArcGIS Enterprise у версії, що містить як середовища виконання ArcMap, так і ArcGIS Pro, поки вони не будуть готові повністю перейти на ArcGIS Pro сервіси. Це означає залишатися на ArcGIS Enterprise 10.9.x або раніше. ArcGIS Enterprise 10.9.1 дотримуватиметься  довготривалого життєвого циклу продуктів підтримки, забезпечуючи підтримку до 2027 року. Майте на увазі, що можна використовувати старіші сайти ArcGIS Server із новим розгортанням ArcGIS Enterprise. Як приклад, можна буде приєнати ArcGIS Server 10.9.1 до більш пізнього розгортання ArcGIS Enterprise. Це надає можливість зберігати деякі сервіси в попередньому випуску, зберігаючи при цьому можливість оновлення базового розгортання ArcGIS Enterprise.

Ми сподіваємось зробити перехід з середовища виконання на базі ArcMap на середовище виконання на базі ArcGIS Pro максимально плавним для вас. Повідомте нас, якщо у вас виникнуть запитання  і ми сподіваємось, що зможемо допомоги вам у робочих процесах ArcGIS Enterprise та ArcGIS Server!