Завершилась IV міжнародна науково-практична конференція

Шановні колеги,

Завершилась IV міжнародна науково-практична конференція "Геоінформаційні технології у територіальному управлінні та експертних дослідженнях: правові, організаційні, технічні проблеми”, що проводилась 4-6 жовтня у місті Одеса в Національному університеті «Одеська юридична академія». Організатори конференції – Одеський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України, ТОВ «Esri Ukraine», ТОВ «ECOMM Co» та НВП «Високі технології».

З радістю відмічаємо неабиякий інтерес до конференції, про що свідчить велика кількість учасників – близько 130 наших колег зі усієї України та закордону. Цьогорічна конференція вирізнялася особливо широким колом тем, що були об’єднані у пленарному засіданні та трьох секціях:

  • засіданні 4 жовтня «Геоінформаційні технології в територіальному управлінні», де розглядалися загальні питання застосування ГІС в територіальному управлінні та розвиток ГІС технологій від Esri, де, зокрема, виступив з доповіддю «Найкращі втілення ArcGIS в Європі» Aart van Windergen – генеральний директор Esri Europe.
  • технічній секції, на якій демонструвались можливості програмного забезпечення ArcGIS (ArcGIS Pro, ArcGIS for Developers, Operations Dashboard, Collector for ArcGIS, ArcGIS Server, Portal for ArcGIS, Model Builder та ArcGIS Online) та програмного комплексу ENVI.
  • секція присвячена містобудівному кадастру, що проходила у форматі тренінгу, за участю представників ДП «ДІПРОМІСТО», ДП «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» та ТОВ «ПРОЕКТГЕНПЛАН», на якій були присутні архітектори з усіх куточків України. В рамках тренінгу відбулося жваве обговорення актуальних проблем створення містобудівного кадастру в Україні. По завершенню учасники отримали сертифікати та «Посібники користувача ArcGIS 10.4 для фахівців у сфері містобудування і просторового розвитку».
  • секція «Застосування ГІС в судовій експертизі», що мала на меті об’єднати тематики ГІС та юридичної сфери, де розглядалися питання застосування ГІС в судовій експертизі, оцінці вартості нерухомості, просторовому плануванні та забезпеченні правопорядку.

Компанії ECOMM Co та Esri Ukraine вдячні усім гостям конференції, співорганізаторам, партнерам та Національному університету «Одеська юридична академія» за високий рівень проведення конференції, активну участь та цікаві доповіді. Сподіваємося, що конференція матиме позитивний вплив на подальшу роботу її учасників та приведе до зустрічі на наступних заходах.